La pluja sempre és una bona excusa per entrar a la cuina i fer alguna cosa dolça. La tarda de diumenge la Martina i jo vam fer unes magdalenes (com no, de xocolata). Amb aquestes quantitats en surten una dotzena que repartim entre els professors de la Martina (li encanta portar-ne pels seus dos profes), els avis i l’esmorzar/berenar.
- 90 gr de xocolata fondant
- 115 gr de sucre
- 115 gr de mantega
- 150 gr de farina
- 1 cullerada de llevat
- 1 cullerada de cacao en pols
- 2 ous
- 2 cullerades de llet
Batre la mantega (a temperatura ambient) amb el sucre fins que quedi una massa homogènia. A continuació, afegir els ous un a un i batre’ls. Fondre la xocolata i afegir-la a la massa anterior. Remenar. Tot seguit, afegir la llet i la farina tamissada amb el llevat i el cacao.
En una safata de magdalenes o en motllos individuals omplir les quartes parts del paper, prèviament untat amb una gota d’oli o mantega, amb la massa hi es posa a coure al forn durant 17-20 minuts a 180º.
Es poden fer moltíssimes variacions: de xocolata blanca,; normals, treient la xocolata fondant i el cacao en pols; de ratafia; amb fruits secs, …
Que vagi de gust!